fbpx

26.3.2024 – On The Rocks, Helsinki – LIPUT »
27.3.2024 – Lutakko, Jyväskylä – LIPUT »

Tokiolainen SIGH saapuu kahdelle omalle keikalleen Helsinkiin 26.3 ja Jyväskylään 27.3. Mukana keikoilla on suomalainen kovassa nosteessa oleva Vermilia.

SIGH perustettiin pohjoismaisen Black Metallin innoittamana vuonna 1989. Yhtyeen ensimmäinen ”Requiem for the Fools” EP herätti norjalaisen Mayhem -yhtyeen ja Deathlike Silence Records levy-yhtiön perustajan Euronymouksen kiinnostuksen.

SIGHin debyyttialbumi ”Scorn Defeat” julkaistiin juuri Euronymouksen murhan jälkeen Deathlike Silence Recorsin kautta vuonna 1993. Albumi on sittemmin saavuttanut klassikon aseman johtuen sen vallankumouksellisesta black metalin ja sinfonisten elementtien yhdistelmästä.

Vermilian musiikki on maukas sekoitus skandinaavista pakanametallia ja melankolisia laulumelodioita. Kovassa nousussa oleva suomalaisyhtye julkaisee musiikkinsa itse vaikka kiinnostuneita levy-yhtiöitä on ollut tarjolla kymmenittäin.

www.allthingslive.fi
www.hellsinkimetalfestival.fi